Viikonloppuna testasin ostamaani ihanaista, pientä, neljän letun valurautapannua, jonka ostin viime viikolla antiikkikauppiaalta. Ja oi, se toimi kuin unelma. Lämpö pysyi koko ajan tasaisena, letuista sai pullukoita tai littanoita, kiitos reunojen, jotka antoivat varaa tehdä vaikka blinityyppisiä lettusia. Eikä yksikään lettu jäänyt kiinni..ei tullut edes "lettupirua", joksi kutsun ensimmäistä lettua, joka yleensä menee jostain syystä aina pieleen.
Mutta sitten itse reseptiin. Minulla oli jääkaappiin jäänyt muutama lehtikaalin lehti, ja mietin mitä niistä väsäisin. Noh. Koska silmiin osui pannu, joka odotti testausta ja paistoa, oli selvääkin selvempi, että lettutaikinaanhan nuo vihreät vitamiinipommit pääsisivät. Tähän taikinaan sopii lehtikaalin sijasta myös nokkonen tai pinaatti.
Rukiiset lehtikaaliletut
- 3 kpl lehtikaalin lehtiä
- 1-2 pientä kesäsipulia varsineen
- 3 kananmunaa
- n. 6 dl maitoa
- 1 dl ruisjauhoa
- 1½ dl vehnäjauhoa
- n. 2 rkl ruokaöljyä
- n. 1½ tl suolaa
Silppua lehtikaali ja sipulit ja kuullota niitä kevyesti paistinpannulla. Lisää suolaa kepeästi jo tässä vaiheessa. Jätä syrjään jäähtymään.
Tee lettutaikin ja anna turvota vähintään puoli tuntia jääkaapissa.
Lisää taikinaan jäähtynyt lehtikaaliseos.
Paistele isoja tai pieniä lettuja. Herkuttele puolukoiden tai vaikka savukalatäytteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥