Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Tilli-ruiskuorrutetut ahvenfileet



Tänä sunnuntaina olen jotenkin haavematkaillut viime keväässä, toukokuussa, joka tähän aikaan oli jo kesän tuntuinen, kukkivine mustikan- ja tuomenkukkineen.

Kesäfiilistä kaivelin siis pakkasesta. Otin ahvenfileitä sulamaan, ne ovat tosin aika lähiaikoina sinne laitettu, eli tuoreena pakastettu, vaan joutavat jo pannulle pyhäruuaksi. Ajattelin tehdä niihin kevyen ruis-tilllikuorrutuksen ja tarjoiluun tein lisäksi tilliöljynkin, kun tuoretta tilliä minulla on runsain määrin.

Minä tykkään tillistä. Se on kesäsalaatin ehdoton höyste... ja perinteisen "kalan kaverina" käyttötavan lisäksi se sopii muillekin ruuille. Rohkeasti vaan kokeilemaan! Tuore tilli esim. salaatissa, auttaa masu-parkaa sulattamaan raskaammankin grilliruuan ja makkarat, lempeämmin ja nopeammin. Maistuu lisäksi kivasti helle-kesältä.

Sunnuntaikahvilla maistuu mustikkapiiras; eli viimeiset pakastemustikat jotka löysin, viedään nyt.


Paistetut ahvenfileet

  • Ahvenfileitä
  • ruisjauhoa
  • tuoretta tai kuivattua tilliä
  • suolaa, pippuria

Silppua tilliä ruisjauhojen sekaan ja painele suolalla maustettuja ahvenfileitä jauhoseoksessa niin, että niiden pintaan jää kepeä jauho-tillikuorrutus. Ei tarvitse olla mikään paksu leivitekerros.
Paista ahvenet voi-öljyseoksessa, kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarkista suola.




Tilliöljy

  • ½ dl sitruuna-oliiviöljyä
  • 1 dl tilliä
  • suolaa

Tehdään tilli-öljyseos. Maustetaan tarvittaessa ripauksella suolaa. Erityisen toimiva yrttiöljy, kun tarjolla on kalaa ja uusia perunoita.

Nyt ei ole vielä kotimaisia uusia potakoita saataville, niin mutustellaan tämä annos ruisleivän kanssa.

🌸🌸🌸

Ja sunnuntaikahville siis rahka-mustikkapiirakkaa, joka on tuttu jo tuolta Onni on lauantai-blogin alkuutaipaleelta.

 Mustikka-rahkapiirakka:

  •  100g voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria
  • pieni kananmuna tai puolikas
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
Pohjan päälle; tuoreita tai pakastemustikoita

  • 1tlk (250g) rahkaa
  • 1 tlk (2 dl) kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniliasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna, vatkaa sekaisin ja lisää sekoitettu venhäjauho ja leivinjauhoseos taikinaan. Sekoita. Levitä taikinaseos voideltuun piirasvuokaan. Ripottele päälle mustikat ja rahkaseos.
Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30-45 min. ..Paistoaika siis vähän uunista riippuvainen:) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥