Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Pirskeet pöytään pikana


Rieskakakkunen viinisuolaheinällä ja naudanpaisti suolalihalla
Peruna-paprikatortilla
Kuusamon muikkuja tomaattikastikkeessa
Savustettuja silakoita
Lohipullia tillitäytteellä
Kasvispyöryköitä
Basilikakuorrutteiset lihapullat
Iloinen italiansalaatti
Kasvisraasteita
Tomaattisalaattia ja vuohenjuustoa

Tomulla tuunatut tuulihatut
Herukka-valkosuklaa kääretorttua
Jäätelöbaari

Grilli oli kuumana makkaran paistajille:  tarjolla mm.raaka-makkaroita ja erilaisia makuvaihtoehtoja

🍢🍢🍢

Kun ei ollut ylen määrin aikaa, mutta haluja oli laittaa pöytään silmän ja suun iloa, niin pöytään kannettiin valmista tai hieman "tuunausta" vaativaa vatsan täytettä. Ja hyvi maistui, eikä kenenkään tarvinnut hautautua kyökkiin. Niin oli vilskettä ja touhua, etten tullut kaikkea edes kuvanneeksi.


Rieskakakkunen

  • Peruna- tai muita rieskoja

Päälle:
  • Chilikermajuustoa
  • Viinisuolaheinää
  • Suolanautaa
  • Parmesaani tai chilijuustolastuja

Rieskan (rieskojen) päälle siivutellaan chilikermajuustoa. Käytetään hetki uunissa tai grillissä, niin että juusto sulaa. Lämpimän rieskan päälle levitellään viinisuolaheinä ja suolanauta, halutessa vielä uuden sipulin varsisilppua ja parmesaani tai chilijuustolastuja. Leikellään annospaloiksi tarjolle.

Tuunatut pullasuupalat


  • Lohipyöryköitä
  • katkarapu- tai yrttituorejuustoa
  • tilliä tai uutta sipulia

  • Lihapullia
  • tomaattista soossia, meidän tarjoiluklassikko chilinen tomaattisoossi
  • tuoretta basilikaa

Kalaversio:
Lämmitettyihin lohipyöryköihin tehdään halkio, johon lisätään nökäre haluamaansa tuorejuustoa. Koristellaan yrteillä. Päälle vielä puristus sitruunamehua. Isketään coktail-tikkuun.

Lihaversio:
Lämmitetyt lihapullat pyöräytetään kevyesti tomaatisessa soossissa ja sen jälkeen basilikasilpussa. Isketään edellisten tavoin haluamiinsa tikkuihin suuhun poimittavaksi.

Peruna-paprikatortillapalat

  • 8 kananmunaa
  • 1 punainen paprika
  • pari uutta sipulia varsineen
  • 3 keskikokoista keitettyä perunaa siivuina
  • (juustoraastetta)
  • suolaa ja pippuria

Pilkotaan pesty paprika pieniksi kuutioiksi, leikataan sipuli ohuiksi renkaiksi ja siivutetaan keitetyt perunut. Kuullotellaan paprika-sipulisilppua hetki, lisätään perunat ja kaadetaan päälle suolalla ja pippurilla maustettu, kevyesti vatkattu kanamunamassa. Sekoitellaan massaa hetki, annataan kypsyä miedolla lämmöllä läpikypsäksi. Loppukysennyksen voi tehdä uunissakin.

Tarjoillaan raikkaan tomaattisalaatin kyljessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥