Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

lauantai 27. toukokuuta 2017

Nokkosilla ja kanttarelleilla täytettyä possufilettä


Ihanaa!
Nokkosaika on käynnistynyt taas.
Helatorstain ja viikonlopun, maanläheinen ja samalla juhlavankin makuinen ja näköinen ruoka, on nokkosten ja kanttarellien  inspiroima. Sen miedot ja maanlaheiset maut ovat samettia suussa ja kaikki keskenään harmoonisessa balanssissa. Me syötiin tällä kertaa rullaa rustiikisti ja  rennosti, mutta tästä saisi näyttävän annoksen juhlavampaankin pöytään.

Oli ihanaa helatorstaina taivaaltaa luonnossa ja katsella, kun maasta ponnisteli vihreitä villien herkkujen alkuja sieltä ja täällä . Korvasieniä ei näkynyt, niitäkin olisi ollut hauska löytää  ja kehitellä jotain kausiherkkua.

Mutta vielä tähän ruokaan, joka piiruakaan liioittelematta onnistui yliodotusten. Tätä tulee takuulla tehtyä useamminkin. Eikä ole liian vaikea tai työläskään, ja valmistuu ihan vaikka grillissä tai kesäkeittiössä. Uunia ei tarvita.

  • Possun sisäfile n. 600g
  • sinappia
  • suolaa, pippuria
  • juustoa (meillä oli ihan tavallista Oltermanni-kermajuustoa)
  • sipuli
  • kanttarelleja  (muutkin sienet käy)
  • n. 2-2,5dl ryöpättyjä ja hienonnettuja nokkosia (joka tapauksessa, meillä oli reilusti..)
  • pekonia (voi jättää poiskin)
Aloitetaan paistamalla kanttarellit, ryöpätyt, hienonnetut nokkoset ja silputtua sipuli. Paistamisen tarkoitus on vain höyrystää sienistä ja nokkosista liika neste pois, sekä kevyesti  kypsentää ja pehmentää täytettä. Maustetaan seos jo tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla.


Possun sisäfile avataan filerointiveitsellä levyksi. Avattua filettä voi vielä kevyesti nuijia lihanuijalla kauttaaltaan tasaisen paksuksi. Levyn päälle levitetään kevyt kerros sinappia ja sen päälle laitetaan juustoraaste (tai ihan vain juustohöylällä veistetyt juustosiivut, kuten allekirjoittanut teki). Juusto saisi olla maultaan mietoa, että se ei liikaa peitä kanttarellien ja nokkosten makua. Juuston tarkoitus on lähinnä sitoa ja pitää file mureana. Sisäfilehän helposti kuivahtaa, etenkin jos sitä unohtuu paistelemaan liian kauan.


Sitten levitetään runsas nokkos-sienitäyte ja rullataan koko komeus tiiviiksi rullaksi. Rullan ympärille voi halutessaa pyöritellä vielä pekonisiivuja, ne takaavat omalta osaltaan sen, että rullasta ei tule liian kuiva. Kiinitellään rullan sauma vielä coktail-tikuilla.

Filerullan voi paistaa kokonaisena grillissä, tai paistinpannulla, kuten me teimme. Paistinpannulle rulla leikattiin kahteen osaan. Paistetaan n. 20 minuuttia, kohtalaisella lämmöllä, säännöllisesti käännellään, että pekonit eivät pala ja rulla kypsyy tasaisesti.
Annetaan vetäytyä hetki foliokääreessä ennen herkuttelua.

Jk. Maistuu myös seuraavana päivänä, grillissä lämmitettynä 😋.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥