Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

lauantai 6. toukokuuta 2017

Kikherne-broilerijauhelihakeitto



Keveys, voima, lohturuoka, arki tai vaikka leppoisa viikonloppu, kuten nyt.

Niin... Ja se helppous.
Kaikki nuo yhdistyvät tässä keitossa. On ihanaa, kun ruoka tulee yhdessä astiassa, kotoinen  ruokapatojen tuoksu täyttää hetkessä talon, eikä hellan äärellä tarvitse kökkiä pitkiä aikoja, kun on niin paljon muutakin kivaa tekemistä viikonvaihteessa. Onpa oiva kevyt lounas, jos illalla haluaa   saunan päälle vaikka grillata rapsakkakuorisen lauantai-saunamakkaran, kuten meillä on vähän tämän illan huimissa suunnitelmissa😋.

Kikherne-broilerijauhelihakeitto

  • 350 g broilerijauhelihaa
  • 1 tlk luomu kikherneitä (heti käyttövalmiita)
  • n. 1 l kanalientä (tai vettä ja kanaliemikuutio tai pari)
  • iso sipuli
  • porkkanoita
  • parsaa (itse laitoin tankoparsaa, kun sitä on nyt saatavilla, mutta voi käyttää myös parsakaalia)
  • muutama maustepippurit
  • kurkumaa jauheena tai raastettuna
  • (valkosipulin kynsi raastettuna, halutessaan)
  • (curry ruokakermaa, kun sitä sattui olemaan, mutta kirkaslieminenkin keitto on hyvää!)
  • suolaa tarpeen ja maun mukaan

Puhdista ja pilko porkkanat, parsat sekä hienonna sipuli.
Ruskista broilerijauheliha kevyesti, silputun sipulin kanssa. Mausta kurkumajauheella ja nakkaa perään kokonaisia maustepippureita puolen kymmentä kappaletta (sekä raastettu valkosipulin kynsi). Minä teen tämän koko keittokomeuden korkeareunaisessa kasarissa, tai kattilassa: yhden keittoastian taktiikalla. Lisää joukkoon porkkanat  ja kaada päälle kanaliemi. Kiehauttele hetken aikaa, niin että porkkanat hiemen pehmenee. Lisää joukkoon valutetut kikherneet sekä halutessasi ruokakermaa.  Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥