Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappu purkissa


Tämä vappu oli siitä erilainen, että sitä ei tullut vietettyä kotosalla. Ei tullut siis kotiin mitään vappuherkkuja hankittua, vaan perinteiset vappunakit ja perunasalaatit sai nautiskella ihan muissa maisemissa.

Vappupöytään viemiseksi tein kuitenkin jotain pientä; purkkikimaran poikineen. Tulisen pastasalaatin, sitruunamarinoituja punasipuleita (jotka ovat silli- ja kalapöydän painikkeeksi mitä parhaita) ja yhteen purkkiin kokosin jälkkäriksi pikkuruisia donitseja, jotka ostin, sillä en ole oikein "munkinpaistaja" ihmisiä tai hyvä leipomuksissa ylipäätään. Sitten vain simapullo kainaloon ja matkaan😄.

Chilinen pastasalaatti

  • tomaattista chilipastaa
  • vettä 
  • suolaa

  • meetwurstia
  • porkkanaa
  • tuorekurkkua
  • suolakurkkua
  • persiljaa
  • etikkaa
  • öljyä 
  • sokeria
  • suolaa, pippuria

(tai superhelppo ja nopea versio kiireiselle: chilinpastan ja meetwurstin sekaan sekoitellaan valmis raastesalaatti, esim. suvi- tai aurinkosalaatti)

Keitetään pasta pussin ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Siivilöidään ja huudellaan kylmällä vedellä, jos on kiire, eikä jouda odottelemaan pastan jäähtymistä.
Sekoitellaan haalean pastan joukkoon loraus öljyä, liraus etikkaa, suolaa ja sokerihyppysellinen: tämä seos estää pastaa jumista toisiinsa kiinni ja maustaa makaryllit jo ennen muita aineita.
Suikaloidaan meetwursti ja suolakurkut, raastetaan tuorekurkku ja porkkana. Sekoitellaan kaikki ainekset meheväksi, kosteahkoksi salaatiksi. Maistellaan ja lisätään tarpeen mukaan esim. mausteita, öljyä tai etikkaa jne. Mehevöittämisessä voi käyttää myös valmista salaatinkastiketta tai vaikka kermaviiliä /majoneesia.

Jos on huima kiire, niin kaikki raastettavat ainekset voi korvata käyttämällä valmista kaupan raastesalaattia.  Tällöin salaatti koostuu vain pastasta, metukasta ja siitä valmisraasteesta.


Sitruunamarinoidut punasipulit (Nigella Lawsonin alkuperäisohjetta mukaillen)

  • Punasipuli
  • sitruunan puristettua mehua
  • ripaus suolaa

Punasipuli leikataan ohueksi siivuiksi, pistetään kannelliseen purkkiin ja ripautetaan päälle hippusellinen suolaa. Puristetaan päälle n. puolikkaan, pienen sitruunan mehu. Ravistellaan purkkia oikein olan takaa. Ja katso; punasipulit saavat upean rubiinin ja pinkin sävyn. Maistuu etenkin kalaisien pikkusyötävien kyljessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥