Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Helmipuuroa, vaniliakastiketta&mansikoita



Ensimmäinen virallinen reseptipostaus.
Ja mitäs muutakaan se voi olla, kuin helmipuuroa, blogin nimen mukaisesti.

Suutuntuma.
Olin sen unohtanut.
Kummallinen ja hassu, hymyilytti ihan väkisin, sillä suu oli pieniä, pehmoisen kimmoisia helmiä täynnä. Näyttää erehdyttävästi riisipuurolta, mutta kun lusikallisen sitä suuhunsa laittaa, huomaa, että riisipuuroa se ei todellakaan ole.

Voi, miten hellyttävä ja hullunkurinen puuro lapsuudesta!
Oli ihanaa löytää tuo puuro uudestaan. Näin aikuisena keittiökikkailijana, tälläinen yksinkertainen peruspuuro antaa rajattomat mahdollisuudet erilaisten annos- ja makumaailmoiden rakentelulle.

Puuro toimii kylmänä, makeiden, marjaisten tai eksoottisten jälkiruokien pohjana. Lämpöisenä versiona se maistuu sisuksia sivelevältä ja lohduttavalta sametilta, etenkin jos lisäät kuumaan puuroannokseen nokareen oikeaa, suolaista voita, tai kaneli-sokeria, riisipuuron tapaan. Ja kun suutuntuma on veikeä, hymy karehtii väkisin huulille, ja saa mielihyvähormoonit automaattisesti liikkeelle; olet ehkä piirun verran iloisempi ja stressittömämpi, ainakin tuon hymyilyttävän puurohetken verran.

Tätä herkkua keitellessä suureksi avuksi on pinnoitettu kattila, sillä maito pitää olla kiehuvan kuumaa, kun näitä perunaisia suurushelmiä siihen ripottelee. Pinnoitettu kattila ei polta maitoa niin herkästi pohjaan ja on helpommin hallittavissa, kun maitoa pitää kiehuvaksi asti kuumentaa.

Mutta siten itse perusohjeeseen.

Helmipuuro

  • 8 dl maitoa
  • 4 dl helmi-perunasuurimoita
  • suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi, ripottele sekaan suurimot, samalla puuroa hämmentäen. Laske lämmöt matalalle, ja hauduttele puuro kypsäksi, hissukseen hämmennellen, aikaa se vie noin 10 minuuttia. Valmiin puuron kyllä aistii jo tuoksun ja tuntuman perusteella. Puuro saa olla mukavan löysähköä. Anna levähtää hetki. Nauti joko voinokareen kera, kaneli-sokeriripsauksella tai marjojen ja hillojen kera.

Vaniliainen helmipuuro mansikoilla

  • puolikas määrä yllä olevasta reseptistä, valmista ja jäähdytettyä helmipuuroa.
  • n. 1½-2 dl valmista vaniliakastiketta
  • pakastemansikoita, niin paljon kuin haluaa
  • (sokeria, jos haluaa mansikoihin lisämakeutta)
  • vaniliasokeria

Sekoita 1/3 vaniliakastikeesta puuron sekaan.
Voit halutessasi oikein vatkata puuron ja kastikkeen kuohkeaksi. Jätä osa vaniliakastiketta koristelua varten.

Kiehauta mansikoita hetki kattilassa, pienessä vesitilkassa. Jäähdytä ja mausta vaniliasokerilla (ja halutessa sokerilla).

Kerrosta vaniliaista helmipuuroa, mansikoita ja vaniliakastiketta.
Nauti veikeästä suutuntumasta ja lohduttavan makoisasta, vaniliaisesta mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥