Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Lämpimästi Tervetuloa!

Tästä se alkaa.
Onni on lauantai -blogini rinnalla kulkeva ruokablogi; Helmipuuroa.

Helmipuuro on pyörinyt mielessäni, jostain syystä, jo pitkään.
Sanana se on kaunis. Mielikuva tuo mieleen erikoisen yhdistelmän valkoisia, hohtavia helmiä ja ruokaa. Tällä hauskalla puurolla on myös minulle nostalgiamerkitys. Lapsena meidän ruokapöytään kuului helmipuuro, joka silloin tosin muistutti minusta enemmän sammakonkutua, kuin puuroa.

Onni, helmipuuro ja lauantai.
Siinä on sanoja, jotka tuovat minulle lämpöisen olon ja mielen. Onni on jo Lauantain kanssa päiväkirjani otsikkona, niin laitetaan tämä herttainen Helmipuuro sitten tälle blogille nimeksi.

Tuosta puuromuistosta muuten juolahti mieleeni toinenkin ruokamuisto, tai pikemminkin paljastus, joka liittyi niin ikään valkoiseen maitoruokaan. Olen koko aikuisikäni parjannut makaroonivelliä, kertonut miten sitä inhoan ja paatoksella paasannut, ettei turhempaa ja mauttomampaa ruokaa voi maa päällään kantaa. Vaan mitäpä ällistyksekseni huomaan äidin ylöskirjaamista muistiinpanoista lapsuusajoiltani! Siellä seisoo ilman erehdyksen mahdollisuutta, että viisivuotiaani lempiruokiini kuuluivat:

Makaroonivelli, maksalaatikko ja veriletut.

Tähän sopii paremmin kuin hyvin lainaus Muumilaaksosta:

" Sinä olet omituinen lapsi" 
"-Siitä voit olla varma."
 Vastasi Pikku Myy.

Ensimmäisessä Helmipuuro-postauksessa on sekalainen kuvakavalkaadi MUUTAMISTA ruoka- tai ruokakuvapostauksista, joita tuonne päiväkirjablogini puolelle olen tehnyt kuluneen vuoden aikana. Olkoon tämä aasinsiltana ja ennakkosilmäyksenä sille, millaiselta tämä ruokablogi tulee kenties näyttämään, jahka vauhtiin kunnolla pääsee.

Helmipuuro-blogi poikkeaa Onni on lauantaista siten, että tänne ei tule postauksia päivittäin, vaan sitä mukaa, kun ruokaan liittyvää materiaalia ja idoita ilmestyy ja/tai haluan niitä muistiin pistää.

Mutta nyt...
Pidemmittä puheitta, jos kuvien myötä kiinnostus heräsi ja vesi kenties ihan herahti kielelle,niin tervetuloa katselemaan minkämoisia sörsseleitä ja älynväläyksiä tänne jatkossa ilmaantuu.

Jk. Huomenna on jo ensimmäinen virallinen resepti- ja ruokapostaus luvassa...

Broileria, valkosipulia ja tuhtia punaviiniä, keväisessä illassa.
Vappuna oli pullabuffetti, eli lihaisia ja kalaisia pyöryköitä soosseilla...

Itse tehtyjä burgereita ja iloiset iltamat.
Kotiväen luona tehty kunnon kotruokaherkkuja, lasagnea,
 lindströminpihvejä, uunijuustoa, grillikylkeä ym..

Mansikkakakkua kesätunnelmissa.


Haukisaaliista väsättiin herkullisia murekepihvejä.

Banaanit lastuiksi ja kuivuriin, terveellistä naposteltavaa.

Sadonkorjuusoppaa...

Kaurabanaanilettuja, sitruunasiirappia ja tyrnimarjoja.

Kanttarellien aikaan...

Kotitekoisia pitaleipiä, joiden väliin kaupantätien pulled porkkia.


Siskon tekemiä muhevia ja maukkaita muffinseja.

Välillä jäähdyteltiin omatekoisilla mehujäillä...


Herkuteltiin keveällä vadelmakakulla...

Kesällä poimimistamme nokkosista sai broilerinleikkeet herkullisen täytteen.

Venetsialaisissa hauduteltiin häränhäntiä.

Syyssatoa on pistetty purkkeihin ja purnukoihin.

Juuressadosta saatiin samettista sosekeittoa...

Ja punujuuria lisättiin syksyisiin "jauheliha-pyypaisteihin".



Omenasato pantiin poralla siivuiksi.

Itse savustettua lohta ja nokkoslettuja.


Talvisia pasteijaherkkuja ja kuuma kahvia lämmikkeeksi...

Pyhäinpäivän tunnelmia, paistia, kasviksia, valkosipulikermaperunoita ja pullakaffet.



Vuohenjuustobroileria ystävänpäivänä.

Rakkaus-suklaasalamia..salainen lemmenainesosa: apila.

Kukkakaaliriisiä ja jauhelihacurrya arkeen.


Herkut, mutta terveelliset kauraletut, täytteenä jogurttia ja rahkaa, marjoja sekä suklaa-pähkinärouhetta.


Lohi- ja ilmakuivattusalamitäytteisiä bageleita.



2 kommenttia:

  1. Hei!Aivan huikeen upeita kuvia sulla tääläkin!Ihana nimi,Helmipuuroa:)Löysin tänne tuon onni on lauantain kautta.Onnea synttäreitten johdosta!t.nipsu

    VastaaPoista
  2. Hei Nipsu! Ihana juttu, että Helmipuuroa -blogiin löysit ja ruokakuvapuolestakin tykkäsit :) Mukava kuulla positiivista palautetta ♥ Kiitos Onnitteluista, siinä se vuosi vaan vierähti, tuosta vaan :D Tästä sitten vaan katsella, mitä ja millaisia hetkiä, kuvia ja ruokia toinen vuosi tuokaan tuollessaan...

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥