Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Pinaattikeitto tuorejuustolla


Maanantai aloiteltiin kepeästi pinaattikeitolla.
Tämä tumman vihreä soppa poikkeaa totutusta pinaattikeitosta siten, että tätä ei suurusteta lainkaan jauholla vaan tarvittavaa "paksuutta" soppa saa nokareesta maustamatonta tuorejuustoa. Maitoakaan tähän ei tule kuin liraus, tai halutessaan ei edes sitäkään. Eli soppa on varsin jymäkkää ja vihreää. Taatusti tuntee voimaantuvansa tätä lusikoidessaan. Mukavan terveellistä ja kevyttä tähän pääsiäisen ja vapun herkkujen väliin.

Tätä soppaa on hyvä tehdä nokkosista, kunhan ne alkavat taas maasta nousta poimittavaksi. Oijoi, sitä riemuisaa aikaa jo innolla odotellen.

Vireyttävä pinaattikeitto
  • pakastepinaattia
  • (voita)
  • vettä
  • suolaa
  • maitoa tai vettä, jos soppa tarvitsee lisänotkistusta tai pehmeyttä
  • maustamatonta tuorejuustoa

Kaada kattilan pohjalle haluamasi määrä pakastepinaattia, lisää halutessasi nokare voita ja kuullotele kunnes pinaatit sulavat. Lisää vettä, sen verran että pinaatit peittyvät ja kiehauta n. 5-10 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää maitoa tai vettä, sekä tuorejuustoa haluamasi määrä ja surauta sauva- tai tehosekoittimella koostumukseltaan suuhusi sopivaksi, vihreäksi voimakeitoksi.

Tuorejuuston ja maidon (tai muun nesteen määrä) riippuu siitä,  kuinkan paljon laitat pinaattia ja millaisesta vellin koostumuksesta pidät. Toiset tykkää paksummasta ja toisille maistuu enempi liemimäinen lusikoitava.



2 kommenttia:

  1. Hei,mahtavaa!Täytyykin kokeilla tuota tuorejuustoa.En ole aiemin älynnyt,että suurustaa voi myös sillä!Nyt kokeilemaan.T.Sirppa Ps.Ihania reseptejä ja mahtis kuvat!!

    VastaaPoista
  2. Hei Sirppa ja Kiitos ihanasta kommentistasi :) Tuorejuusto on tosiaan hyväksi havaitsemani vaihtoehto jauhosuurusteelle. Itse väsäilen tätä keittoa arkisin aika useinkin, kun on niin helppo, kepeä ja nopea :)

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥