Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kylmäsavulohipasta



Lauantaita!
Tänään on semmoinen olo, ettei ruokapatojen ääressä malta pitkään aikaa vietellä, vaan enemmän kutsuu ulkoilma. Yleensä vain arkena tekemäni, yhden kattilan luottopikaruoka, laitetaankin tällä kertaa lauantaina tulille eli tarjolle tummaa pastaa ja kylmäsavulohta.

Ainesmäärät voi jokainen laittaa ns. syömämiesten tarpeen ja suun mukaan, sillä tämän ruuan tekee yhtä helposti niin yhdelle hengelle kuin kymmenellekin. Ja jos tykkää kermaisemmasta pastasta, silloin tuorejuustoa saa olla reilusti jne., eli ei ole nupunuukaruoka ainesmäärien suhteen laisinkaan😊. Maistelemalla kyllä tietää, milloin maku on kohdillaan. Lounassalaatinkin tästä saa seuraavan päivän eväspakkiin, kun tähteeksi jääneen, kylmän pastan sekaan, lisää seuraavana päivänä kurkkua, tomaattia, paprikaa, oliiveja, salaattia (melkeinpä ihan mitä vaan kasvista) ja lisää vähän esim. oliiviöljyä ja sitruunamehua joukkoon. Itse teen tätä, juuri tästä jatkojalostussyystä, aina reilun satsin kerralla, on sitten ns. helppoa elämää myös seuraavana päivänä, ainakin ruokapolitiikan suhteen😏.

Kylmäsavulohipasta
  • täysjyväpastaa
  • kylmäsavulohta
  • tuoretta tilliä (voi käyttää kuivattuakin)
  • sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuorejuustoa ja pastan keitinvettä (voi olla esim. maustamatonta-, kylmäsavulohi- tai katkaraputuorejuustoa)
Keitetään pastat suolatussa vedessä. Sillä välin paloitellaan kylmäsavulohi ja silputaan tilli. Kaadetaan pastoista keitinvesi pois siten, että pohjalle jää vähän keitinlientä. Nostetaan pastakattila hetkeksi takaisin liedelle, lämmöt voi ottaa pois tai jättää pienelle lämmölle. Sekoitellaan kuuman pastan joukkoon kylmäsavulohisuikaleet ja tuorejuusto, silputtu tilli sekä vähän puristellaan joukkoon vielä sitruunamehua raikastukseksi. Tarkistetaan suola ja pippuri. Ja eikun syömään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥