Helmipuuro

Helmipuuro
.. .. .. .. .. ... "Jos luovut kaikista paheistasi, et itse asiassa elä kauemmin. Elämä vain tuntuu pidemmältä." -Clement Frend- ... .. .. .. .. ..

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Rahkaherkku x 2




Sitruuna.
Raikas, virkistävä väriltään ja tuoksultaan.
Yksi lempituoksuistani,  omenan ja lakritsin ohella. Voisin nuuskia sitruunan energiaa antavaa tuoksua loputtomiin. Ihana, kirpeä hedelmä!

Tämä rahkaherkku on kuin juustokakku, mutta ilman pohjaa. Sen suutuntuma on höyhenkevyt, ei äkkimakea tai imelä, vaan rahkaisen kermainen ja vienosti sitruksinen. Tarjolle sen voi asettaa jo tunnin odottelun jälkeen, mutta maku paranee, jos malttaa odottaa seuraavaan päivään.

Ja yksinkertaisuutensa vuoksi, tarjoiluvariaatioiltaan tämä jälkkäri on lähes loputon. Sen voit tehdä pieniin purnukoihin valmiiksi jääkaappiin ja tarjolle laitettaessa kasata sen oheen mitä mieli halajaa, oli se sitten murusteltuja keksejä, marjoja, pääsiäisrakeita, jotain rouskuvaista tai hedelmäistä, suklaista..mitä vain!

Villiin ja graafiseen, minun makumaailmaani iskevä, sitruuna-laku versio ei ehkä ihan kaikille maistu, mutta niille, jotka uskaltavat erikoisen suun ilotulistuskokemukseen kokea, suosittelen tätä jännittävää yhdistelmää kokeilemaan.

Perinteisemmässä purkkiherkussa, rahkakakku kohtaa toffee-suklaarakeet. Makean pehmoinen ja turvallinen yhdistelmä, johon ehkä joku marjaisa lisuke sopisi ja antaisi vielä piirun verran kärkeä annokseen.

Aineksiltaan ja tekotavaltaan tämä on helppo sekä nopea. Ja HUOM! Liivatteen voi jättää kokonaan pois, jos haluaa vain pehmeän, kermamaisen lusikoitavan, eikä halua esim. muotoilla kvenellejä.

  • 3 liivatelehteä
  •  2 -2½ rkl sitruunamehua
  • 1 tlk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
  • 1 tlk rahkaa ( 250g )
  •  ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria

Pane täytettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita hyvin, mutta "ilmavasti". Kaada täyte pikku purnukoihin, tarjoiluastioihin tai isompaan kannelliseen rasiaan, josta voit lusikoiden avulla ottaa jähmettynyttä rahkaseosta ja tehdä niistä kvenellejä. Anna hyytyä kylmässä; vähintäänkin reippaan tunnin ajan. Hyvin hennot maut tiivistyvät vielä paremmaksi, jos maltat odottaa tarjoilun kanssa seuraavaan päivään.

Tarjoile ja koristele ihan oman mielikuvituksesi ja makumieltymystesi mukaan. Saa olla vapaasti luova ja villi, ihan vaikka "överi" koristelija.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä ja kommentistasi, tervetuloa toistekin ♥